2 Nisan 2019

Tavuklu Enginar Fırın

 Enginarı genellikle zeytinyağlı yaparım, bu sefer ana yemek olsun istedim ve tavuklu yaptım, iyi ki de yapmışım dedim sonrasında, sanırım bundan sonra sık sık yapacağım, çokk lezzetli oldu, hadi bakalım yapmayan kalmasın...

 Tavuklu Enginar Fırın

Malzemeler;

-5-6 adet orta boy enginar
-500 gr kuşbaşı tavuk kalça
-1 baş soğan
-1 diş sarımsak
-2 adet taze soğan
-1/2 pk krema (100ml)
-1 çay kaşığı kadar ince rendelenmiş limon kabuğu
-1 tatlı kaşığı tereyağ, biraz zeytinyağ
-Tuz, az kimyon, az pul biber, az karabiber
-Üzerine rende taze kaşar

 Yapılışı;

-Enginarları az tuz ve limonlu suda haşlayalım, (çatalı enginara batırdığınızda rahatlıkla girmeli) ve fırın tepsisine dizelim
-Soğanları yemeklik doğrayıp tereyağ, zeytinyağ karışımında biraz çevirelim
-Daha sonra tavukları ekleyip 5-6  dakika soteleyelim, baharatlarını ve kremasını ekleyelim
-Suyunu çok çekmemeli 
-2-3 dak sonra minik doğranmış taze soğan ve sarımsakları ekleyelim ve 1-2 dak karıştırıp limon kabuğunu da ekledikten sonra altını kapatalım
-Enginar çanaklarına tavukları paylaştıralım, tenceredeki suyunu da tepsiye boşaltalım
-Üzerlerine kaşar rendesi serpiştirelim
-180 derecede ısıtılmış fırında 15 dak kadar pişirelim, kaşarlar erisin ama dikkat edin kavrulmasınlar
-Sıcak servis edin, afiyetle...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta