15 Mart 2019

Kadınbudu Köfte


En sevdiğim köftelerden biri kadınbudu köfte, adı hoşuma gitmese de kendisi çok güzell, ister ara sıcak, ister soğuk meze, isterseniz de güzel bir püre veya güzel bir piyaz ile servis edeceğiniz ana yemek, nasıl isterseniz öyle değerlendirin, bir gün önce hazırlayıp dolapta dinlendirirseniz hem çok lezzetli hem de sizin için kolaylık olur, yapacaklara afiyet olsun.

 Kadınbudu Köfte,

Malzemeler; (4 kişilik)

-1/2 kg kıyma
-1 küçük baş soğan
-2/3 çay bardağı pirinç (ben kalan pilavları 1 porsiyonluk poşetleyip derin dondurucuya atıyorum, kadınbudu köfte yapacağım zaman çıkartıp kullanıyorum, hele arpa şehriyeli ve tereyağlı pilavla  çok daha lezzetli oluyor)
-1 yumurta
-1 silme çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı yenibahar
-5-6 dal maydanoz
-Tuz
Kızartmak için;
-Sıvıyağ 
-1 yumurta
-Un

Yapılışı;

-Pilavınız yoksa pirinci haşlayın ve süzün
-Kıymanın yarısını biraz sıvıyağ ile kavurun
-Daha sonra yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve biraz daha kavurup altını kapatın, soğutun
-Kıymayı, pirinci,yumurtayı, soğuyan kavrulmuş kıymayı, doğranmış maydanozu ve baharatları koyup yoğurun
-Normalden büyük köfteler yapın
-Diğer yumurtayı bir kapta çırpın
-Bir kaba un koyun
-Tavada yağı kızdırın ama yanmasın, altını kısın
-Köfteleri önce una iyice bulayın, sonra yumurtaya bulayıp iki tarafını altın rengi olana kadar iyice kızartın
-İstediğiniz şekilde servis edin


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta