Aile Günü İçin Damla Sakızlı Cheesecake,
Neredeyse gelen her misafiri bahane ederek hemen bir cheesecake denemesi yapıyorum. Misafir bahane cheesecake şa-ha-ne...
Damla sakızlı Cheesecake
Malzemeler;
-1,5 paket eti burçak
-50-60 gr tereyağ
-1/2 çay kaşığı tarçın
-İsteğe bağlı olarak 1/2 çay bardağı çekilmiş badem
Kreması
-400 gr labne peynir
-1/2 su bardağı şeker
-200 ml krema
-2 yumurta
-2 y.k. un
-2 pk. damla sakızlı vanilya (Dr.oetger-yeni)
Üzerine
-1 pk. bitter çikolata (80gr)
-1/2 pk. krema
Yapılışı;
-Bisküvileri robotta un haline getirelim
-Erimiş tereyağ, badem ve tarçınla iyice karıştıralım
-Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba bastırarak iyice yayalım ve buzdolabında bekletelim
-Peynirin suyunu süzüp krema ile çırpalım
-Şeker ve damla sakızlı vanilyayı ekleyelim
-Yumurtaları teker teker ekleyip karıştıralım
-Ununu da ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım
-Kalıba boşaltalım
-Fırını 180 derecede turbo kısmını çalıştırmadan mümkünse sadece alt tarafını önceden ısıtmayı unutmayalım
-Fırının içine borcam içinde su koymayı unutmayalımm ki cheesecake çatlamasın
-50-55 dak. pişirdikten sonra fırının kapağını açıp hafif sallayalım, ortası biraz sallanıyorsa pişmiş demektir
-Fırından çıkarmadan soğumasını bekleyelim
-İyice soğuyunca 1 gece dolapta bekletelim
-Servis yapmadan önce kremayı ısıtıp içinde çikolatayı eritelim
-Sos soğuyup biraz koyulaşında beraber servis edelim.
hay massallah diyeyim cünkü üzeri hic catlamamis. Benimkiler hep catliyordu.
YanıtlaSilDemek püf noktasi borcamin icinde su koymamiz gerekiyor. Aklimin bir kösesine yazdim :))
Sevgiler
Teşekkür ederim, benim ki de hep çatlardı ama artık çatlamıyorlar, fırından çıkarmamak da önemli, sevgiler
YanıtlaSilMmmmm.. cok basarili bir cheesecake görüntüsü... Ellerinize saglik... Sevgilerimle,
YanıtlaSilBeğendiğinize sevindim, ziyaretinize teşekkürler, sevgiler...
Sil