20 Şubat 2012

Blog Denemesi,,

Bu böreği çok sevdik, hele bir de sıcaksa harika...

Bir Dut Masalı tarif için teşekkürler

Kremalı Tavuklu Börek

Malzemeler;

-3 yufka
-2 adet haşlanmış ve didiklenmiş tavuk göğsü
-1 demet yeşil soğan
-1/2 demet maydanoz
-200 ml krema
-Tuz-karabiber
-1 yumurta sarısı

Yapılışı;

-Kremayı teflon tavaya koyup kaynamaya başlamadan tavukları ekleyelim
-Yavaş yavaş karıştırıp harmanlayalım
-Kremayı çekince altını kapatalım, tuz ve karabiberi eklemeyi unutmayalım
-İnce doğranmış soğan ve maydanozu ekleyip karıştıralım
-Göz kararı yağlı su hazırlayalım (yufkaları nemlendirecek kadar)
-Yufkaları üst üste koyup üçgen dört parçaya bölelim 
-Hep parçayı yağlı su ile nemlendirip geniş tarafa malzemeden koyalım
-Gül böreği şeklinde saralım
-Üzerlerine yumurta sarısı sürelim
-180 derecede ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim
-Mümkünse biraz ılınınca servis edelim.





2 yorum:

  1. nefis görünüyor ellerinize sağlık..
    mutlu haftalar..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, lezzeti de güzel oluyor, tavsiye ederim

    YanıtlaSil

Sinkonta