22 Şubat 2012

Tam Buğday Unlu Poğaça


Bloğumu güncelliyorum fonda Volkan Konak "Nefesin Nefesime" bir yandan yazmaya çalışıyor bir yandan da eşlik ediyorum.. Alııpp götürüyor... Şimdi poğaçadan bahsedelim her zaman ki tarifimi tam buğday unu ve bir gıdımcık dereotu ile yaptım, yiyoruz bari daha zararsız olsun avuntusu ile...

Tam Buğday Unu ile Poğaca

Malzemeler

-1 pk. yumuşak margarin
-1 çay bardağı sıvıyağ
-2-3 yk. yoğurt
-2 yumurta (1 nin sarısı üzerine)
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 yk. sirke
-1 pk. kabartma tozu
-1/4 demet dereotu
-Aldığı kadar tam buğday unu
-Beyaz peynir

Yapılışı;

-Peynir hariç diğer malzemeleri iyice yoğurup ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edelim
-Araya peynir koyup şekilendirelim
-Üzerine yumurta sürelim
-180 derecede ısıtılmış fırında altı üstü hafif kızarana kadar pişirelim.

6 yorum:

  1. ellerine sağlık kübra. harika olmuşlar. sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  3. bu tarif tam kız kardeşime göre, haftasonu onun için deneyeceğim bu tarifi tabi evde oturursam:)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel ve normal poğaçalara göre daha sağlıklı görünüyor :) Pazartesi arkadaşım gelecek, ne yapsam diye düşünüyordum. Bu çok iyi oldu :) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler arkadaşlar, beğendiğinize sevindim, sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. sayın yetkili balıkesir dursunbey ilçesinde su ile çalışan taşlı değirmen işletmekteyim.değirmenim tamamen dogal ve hijyeniktir.değirmenim tarım ve köyişlerinden onaylıdır.değirmenimde tam bugday unuçavdar unu yulaf unu ve mısır unu üretimi yapmaktayım.ürünlerimiz tamamen yerli tohumdan ürütilmektedir.ürünlerimiz %100 doğal ve katkısızdır.detaylı bilği için www.suçiktisudeğirmeniunu.com adresinden faydalanabilirsiniz.saygılarımla halil ayar

    YanıtlaSil

Sinkonta