2 Mart 2009















Pratik Bir Börek;

Defne'nin beslenmesi için bu böreği akşamdan sardım ve derin dondurucuya attım, çok pratik, sabah kalkıp doğru fırına, sıcacık, tazecik... Bu böreği buzlukta bulundurmak lazım, birileri geldiğinde telaşa gerek kalmadan mis gibi börekler ikram edebiliriz.Ben peynirli yaptım, patateslisi de denenebilir.

Buzluk Böreği

Malzemeler:

-3 adet yufka
-4 yk. tereyağ
-200-300 gr. kadar beyaz peynir
-1/2 demet maydanoz
-1/2 demet dereotu
-1 yumurta (sarısı üzerine, akı harcına)

Yapılışı:

-Tereyağını eritelim
-Yufkanın birini serelim ve fırça yardımı ile yağlayalım
-Üç yufkayada aynı işlemi yapıp sekiz eşit parçaya bölelim
-Harcı karıştıralım ve yufka parçalarına paylaştıralım
-Yufkaları sigara böreği gibi saralım
-Börekleri suya batırıp ıslatalım ve süzgeçe alalım
-Süzüldükten sonra derin donrurucuya girecek kadar bir tepsiye dizip, kaldıralım
-Pişireceğimiz zaman çıkartalım, üzerine yumurta sarısı sürelim
-180 derecede kızarana kadar pişirelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çıtır Patates Salatası