11 Haziran 2006


Mantarı birde böyle deneyin,,

Mantar hemen hemen bütün yemeklere kullanabileceğimiz, tek başına bile pişince lezzetli ve faydalı, bende uzun zamandır böyle pişirmemiştim. Zeytinyağlı bir yemek bunun yanında çok hoş bir meze olarak sofranızda yer alabilir. Görüntüsü pek hoş olmadı, resmini çekmeme fırsat kalmadan paylaşılmış, bu tabağı zor kurtardım diyebilirim. Tarife başlayalım......



Sarımsaklı Yoğurtlu Mantar

Malzemeler:

-1 pk. mantar
-1 baş soğan
-2 diş sarımsak
-2 adet sivri biber (birde acıysa)
-2 adet domates
-1 yk. salça
-1/2 limonun suyu
-Yağ, tuz, köri ve 1 kesme şeker

-1 su bardağı sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:

-Mantarları iri doğrayıp iyice yıkayalım
-Sıvı yağın içine yemeklik doğ. soğanı, sarımsağı, biberi koyup çevirelim
-Kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri, salçayı ekleyelim
-Süzdüğümüz mantarları koyup üzerine limon suyunu gezdirelim
-Tuzu, köriyi ve şekeri ekleyip, mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirelim
-Soğuyunca servis tabağına alalım, üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim



6 yorum:

  1. Çok ilginç bir versiyon! Yoğurtla mantarı birlikte pek düşünemedim ama köri ve limonla birlikte güzel olacağını düşünüyorum:) Eline sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Sibel'cim denemeni tavsiye ederim, inan çok lezzetli oluyor, görüşmek üzere sevgiler

    YanıtlaSil
  3. çok lezzetli olmali kübra'cigim.
    ellerine saglik..
    mantar zaten baska bir sey degil mi? her sekle giriyor meret.
    tijen

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Tijen Hn.
    dediğiniz gibi mantar başka birşey,hemde çok sağlıklı mümkün olduğunca sık girer mutfağıma .Ziyaretiniz beni mutlu etti,yine beklerim

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Kübra değişik olmuş gerçekten de bu yemek. İlk fırsatta deneyeceğim, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Teşekürler Behiye,

    Denersen memnun kalacaksın, sevgiler

    YanıtlaSil

Ispanak Borani