
ye#11 Balık Etkinliği
Saat beşte karar verip annemdeki sardalye balıklarını alıp koşa koşa eve geldim ve işe koyuldum. Resimdeki balıkların dumanı hala tütüyor. Sn. Gülriz Sururi'nin "İspanyol Usulü Sardalye"sini yaptım, denemenizi tavsiye ederim.
İspanyol Usulü Sardalye
Malzemeler:
-1 kg Sardalye
-4 diş sarımsak
-1/2 demet maydanoz
-100 gr galeta unu
-2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz, karabiber
Yapılışı:
-Tuz, biber, maydanoz, galeta unu ve kıyılmış sarımsağı karıştıralım
-Karışıma ayıklanmış balıkları bulayıp yağlanmış tepsiye dizelim
-Kalan karışımı balıkların üzerine serpelim
-Yağı balıkların üzerinde gezdirip 200 derecedeki fırıda pişirelim
Hem güzel görünüyor, hem kizartma degil. Cok begendim, ellerine saglik.
YanıtlaSilTeşekkürler, sevgiler
YanıtlaSil