mis gibi kokan, çok lezzetli bir kek
Bir dahaki sefere çikolata veya kakao ekleyeceğim
Malzemeler;
-3 adet büyük boy olgunlaşmış muz +1 veya 2 adet üzeri için muz
-150 gr erimiş tereyağ
-2 yumurta
-3/4 su bardağı şeker ( ben esmer şeker kullandım)
-1/2 çay kaşığı karbonat
-2 çay kaşığı kabartma tozu
-1 yemek kaşığı tarçın
-1 çay kaşığı vanilya
-2 su bardağı un
-Şeker ve yumurtayı iyice çırpalım
-Erimiş tereyağını ekleyip karıştıralım
-3 adet muzu iyice ezelim
-Ezilmiş muzları ekleyelim
-Kuru malzemeleri ayrı bir kapta karıştıralım
-Kuru malzemeler ile ıslak malzemeleri karıştıralım
-Yağlı kağıt serilmiş kalıba dökelim, ben 20 cm’lik kare kalıp kullandım
-Üzerine ikiye böldüğümüz muzları dizelim
-180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim, 30. Dakikada kürdan ile kontrol edelim, pişme süresi fırına göre değişir





Hiç yorum yok:
Yorum Gönder