En sevdiklerimden, kıyır kıyır harika bir hamur ile elmanın inanılmaz uyumu, bu tarifi kaydetmenizi tavsiye ederim. Sağlıcakla kalın.
Malzemeler;
-125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
-125 ml sıvıyağ
-1 yumurta
-3 yemek kaşığı nişasta
-3 yemek kaşığı pudra şekeri
-3 yemek kaşığı su
-2 yemek kaşığı sirke
-1 pk kabartma tozu
-3-4 su bardağı kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar kontrollü ekleyin)
İç Malzeme;
-4 adet rendelenmiş elma
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
-1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı;
-Önce cevizleri tavada 1-2 dakika kavuralım
-Daha sonra elma ve şekeri ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim
-Altını kapatıp tarçını ekleyelim ve soğuması için kenara alalım
-Fırını 180 derecede ısıtalım
-Un hariç bütün malzemeleri iyice karıştıralım
-Kontrollü olarak ununu ekleyelim ve ele yapışmayan yumuşak hamur elde edelim
-Hamurdan tenis topu kadar bir parça ayırıp buzluğa koyalım
-Kalan hamuru iyice yağlanmış tart kalıbına yayalım
-Soğuyan elmalı harçı içine yayalım
-Buzluktaki hamuru elmaların üzerine rendeleyelim
-Fırına verelim ve üzeri kızarana kadar pişirelim
-Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis edelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder