Enginar, ya çok seversiniz ya hiç sevmezsiniz, öyle bir şey işte...
En basit haliyle yapacağınız bir enginar tarifi bırakıyorum buraya, deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Zeytinyağlı Enginar
Malzemeler;
-4 adet enginar
-1 büyük veya 2 orta boy kuru soğan
-1 diş veya 1 sap taze sarımsak
-2 adet limon
-10-12 sap dereotu
-1 küçük çay bardağı zeytin yağ
-Tuz
Yapılışı;
-Soğanı yarım ay şeklinde ince doğrayın
-Sarımsağı minik doğrayın
-Yağı koyduğunuz tencerede soğan ve sarımsağı sık sık karıştırarak iyice kavurun
-Enginarları ikiye bölüp soğanların üzerine dizin
-1 limonun kabuğunu ince dendeleyin ve 2 limonun suyunu sıkın ve ekleyin
-Üzerine 1 çay bardağı su gezdirin, tuzunu da serpip kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin
-Altını kapatmadan doğranmış dereotunu üzerine yayın ve 1-2 dakika sonra altını kapatın
-Mümkünse 1 gece dinlendirin veya iyice soğuyunca servis edin
Afiyetle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder