30 Mayıs 2022

Zeytinyağlı Enginar


Enginar, ya çok seversiniz ya hiç sevmezsiniz, öyle bir şey işte...
En basit haliyle yapacağınız bir enginar tarifi bırakıyorum buraya, deneyenlere şimdiden afiyet olsun.


Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler;

-4 adet enginar
-1 büyük veya 2 orta boy kuru soğan
-1 diş veya 1 sap taze sarımsak
-2 adet limon
-10-12 sap dereotu
-1 küçük çay bardağı zeytin yağ
-Tuz

Yapılışı;

-Soğanı yarım ay şeklinde ince doğrayın
-Sarımsağı minik doğrayın
-Yağı koyduğunuz tencerede soğan ve sarımsağı sık sık karıştırarak iyice kavurun
-Enginarları ikiye bölüp soğanların üzerine dizin
-1 limonun kabuğunu ince dendeleyin ve 2 limonun suyunu sıkın ve ekleyin
-Üzerine 1 çay bardağı su gezdirin, tuzunu da serpip kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin
-Altını kapatmadan doğranmış dereotunu üzerine yayın ve 1-2 dakika sonra altını kapatın
-Mümkünse 1 gece dinlendirin veya iyice soğuyunca servis edin
Afiyetle


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta