Bir önceki postta reçel zamanı demiştim , yaptığım her çeşit reçel tarifini sizin ve kızlarım için yazacağım.
Artık reçellerimi daha az şeker koyup meyve tadını ve aromasını öne çıkarıyorum.Böylelikle daha doğal ve lezzetli bir tat oluyor.
Kayısı reçelini ben böyle yapıyorum, tarif aşağıda…
Kayısı Reçeli
Malzemeler;
-800 gr kayısı ( 1 kg için 500-600 gr şeker koyabilirsiniz)
-400 gr şeker
-1 limon suyu
-6-7 adet karanfil ( aromasını sevmeyen koymayabilir)
Yapılışı;
-Kayısıları yıkayıp süzün. (mümkünse küçük kayısılar alın)
-Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp boylamasına 4’e bölün.
-Kaynatacağınız tencereye alın şeker ve limon suyunu koyup tahta kaşıkla karıştırın.
-5 dakika kadar bekletip daha sonra orta ateşte pişirmeye başlayın.
-Kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpükleri kevgirle alın, karanfilleri ekleyin.
-Kaynadıktan 15 dakika sonra kıvamını kontrol etmeye başlayın.
-Tırnağınızın üzerine bir damla damlatın, damla olduğu gibi duruyor hemen akıp gitmiyorsa olmuş demektir.
-İçinden karanfilleri alın, soğuyunca kıvamından memnunsanız kavanoza boşaltın ve buzdolabında muhafaza edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder