16 Mart 2021

Kereviz


Kerevizi genellikle zeytinyağlı, arada bir terbiyeli sıcak yemek olarak yaparım ama bu aralar salçalı, bol limonlu ve yapraklarının tamamını kullanarak yapıyorum ve çok seviyoruz, kerevizin bu halini Denizimin  güzel arkadaşı Şuleciğimden öğrendik, iyi ki öğrendik, denemenizi isterim.


Kereviz 

Malzemeler;

-2 adet orta boy bol yapraklı kereviz
-1 büyük baş soğan
-1 adet havuç
-2 diş sarımsak
-1 yemek kaşığı dolusu salça ( biber, domates karışık kullandım)
-1 limon suyu
-3-4 yemek kaşığı sıvıyağ, tuz
 
Yapılışı;

-Kerevizi soyup doğrayalım ve limonlu suda bekletelim
-Yapraklarını sapları ile beraber bol suda iyice yıkayıp doğrayalım
-Soğanı ve sarımsakları doğrayalım ( ben ay şeklinde doğradım)
-Havucu soyup doğrayalım
-Soğan ve sarımsağı yağda biraz çevirelim
-Salçayı ekleyelim, 1-2 dakika çevirelim, havç ve kerevizi ekleyelim
-Limonunu, tuzunu ekleyelim, 1 bardaktan az sıcak su ekleyip bi alt üst edelim
- Üzerine yaprakları yayalım ve kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirelim, suyunu çekerse azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta