23 Ağustos 2020

Anjelika Erik Reçeli


"Anjelik" ne havalı bir adı var değil mi? erik için fazla iddialı sanki, ama o erik hele bir tarta girsin, ondan bir marmelat veya reçel yapılsın, cheesecake üzerinden sos olup aksın, crumble içinden rengiyle göz kamaştırsın, daha ne anlatayım, evet adı çok havalı ama kendi adından daha havalı daha iddialı, çok güzel bir kadından bahseder gibi sanki, seviyorum ben bu anjelikayı.
Şimdi sevgili Özge Beyendik'e ait çok güzel bir tarif vereceğim size, ben çok beğendim, çok güzel oldu, şimdi tam zamanı Anjelik için, kesinlikle yapmalısınız...
Canım Özge Beyendik ellerin dert görmesin, teşekkürler tariflerin, tarif videoların ve videolarda ki harika müziklerin için, iyi ki varsın💟

Anjelik Erik Reçeli

Malzemeler,

-1 kg anjelika erik
-400 gr şeker
-1 limon suyu
-1 su bardağı su (200ml)
-1 adet çubuk tarçın


Yapılışı;

-Eriklerden 4 adet ayırın
-Erikleri ikiye bölün ve çekirdeklerini  çıkarın, daha sonra her parçayı üçe bölün
-Tencereye alın, limon suyu ve suyu ekleyin
-Kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatın
-Sonra şekeri ve tarçını ekleyin ve 10 dakika harlı ateşte sonra 20 dakika daha kısık ateşte kaynatın
-Ayırdığınız erikleri ufak doğrayın ve ekleyin, 1-2 dakika daha kaynatıp altını kapatın
- Tarçını içinden alın
-Bu arada köpük oluşursa köpükleri almayı unutmayın
Malzemeye göre pişirme süreleri değişiyor, yarım ölçü yaparsanız pişirme sürelerini de yarıya düşürün.
Afiyetle.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Çullama Köfte