4 Ağustos 2020

Sodalı Börek



Bayramda yaptığım böreğin tarifini vereceğim size, yine bi Refika Birgül tarifi, yumuş yumuş, lezzetli, bereketli, kısaca çok güzel oldu böreğim, yapılışını tarif edeceğim ama siz mümkünse yine de Refika'nın youtube kanalından bir seyredin derim, yapacaklara afiyet olsun,
Canım Refika ellerin dert görmesin, iyi ki varsın 💜


Sodalı Börek

Malzemeler;

-6 adet yufka (yufkacıdan alın bence)
-4 yumurta
-1/2 lt süt
-200 ml zeytinyağ
-600 gr beyaz peynir
-1/2 demet maydanoz
-1 çay kaşığı toz şeker
-1 şişe soda

Yapılışı;

-Önce maydanozu temizleyip ufak ufak kıyın ve ezdiğiniz peynir ile karıştırın
-Yumurtaların beyazı ile sarılarını ayırın, sarıların içine şekeri ve 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağ koyun, iyice karıştırıp bi kenara alın
-Yumurta beyazı, süt ve yağı iyice çırpın
-Fırın tepsisine kağıt yayın, fırını 190 derecede FANLI olarak ısıtın
-Bir yufkayı yayın ve sütlü karşımla iyice ıslatın ve peynir karışımından üzerine serpeleyin, unutmayın sütlü karışım da peynir de 6 adet yufkaya yetecek
-Yufkayı karşılıklı kenarlarından gevşek bir rulo yapın ve iki rulo ortada birleşsin
-Elinizle ruloların başlarında hafif büzerek toplayın iki avucunuzla tepsinin dar tarafına yerleştirin
-Diğer yufkalara da aynı işlemi yapın ve üzerine yumurta sarılarını iyice sürün ve tepsiyi fırına verin
-20 dakika sonra tepsiyi dışarı çekip sodayı böreğin her tarafına dökün
-Sonra tekrar fırına verin altı üstü iyice kızarana kadar pişirin, ben toplam 1 saat pişirdim, fırından fırına değişebilir
-Çıkardıktan sonra en az 15 dakika dinlendirin ve servis edin,
Afiyetle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Çullama Köfte