22 Mart 2020

Zeytinyağlı Sultani Bezelye


Tane bezelyeyi pek sevmesem de  içi tanelenmemiş sultani bezelyeyi bir o kadar çok severim, pazarlara geldi şükür 😍, haaa bu arada yakın zamanda pazara gitmedim virüs yüzünden, ev de kalıyoruz hepimizin sağlığı için, geçtiğimiz hafta almıştım dolapta tazecik duruyordu hiç bir şey olmamış, bu gün pişirdim misss gibi , imkan bulup bir yerlerden alabilirseniz yapın derim, eminim çok beğeneceksiniz.
Yaşamak ve yaşatmak için lütfen  #evdekal



Zeytinyağlı Sultani Bezelye

-1 kg sultani bezelye
-1 büyük baş soğan
-3 diş sarımsak
-3-4 adet domates (ben yazın yaptığım konserve domatesleri kullandım)
-2 adet kesme şeker
-Zeytinyağ  ( ben zeytinyağlılarda yağı biraz bol kullanırım. sizi bilmem), tuz
-1/2 demet dereotu

Yapılışı;

-Bezelyeleri fasulye ayıklar gibi ayıklayın, kenar kılçıkları varsa alın ve yıkayın
-Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayın ve yağda 1-2 dakika çevirin
-Tuzu ve şekeri ekleyin karıştırın
-Bezelyeleri koyun ve üzerine domatesleri yayın, kendi suyuyla kısık ateşte pişecek
-Yaklaşık 10-15 dakika kadar sonra dereotunu üzerine doğrayın 
-Ben 1,5 saate yakın küçük ocağın kısık ayarında pişirdim, suyunu da iyice çekti
-Siz kontrollü olarak pişirin bezelyenin cinsine ve sizin damak zevkinize göre...
 Ben ılık halini de soğuk halini de çok beğeniyorum. Afiyetle

1 yorum:

  1. öztiryakiler servisi olarak tarifinizi beğendik
    https://www.oztiryakilerservis.net/

    YanıtlaSil

Ispanak Borani