22 Mart 2020
Zeytinyağlı Sultani Bezelye
Tane bezelyeyi pek sevmesem de içi tanelenmemiş sultani bezelyeyi bir o kadar çok severim, pazarlara geldi şükür 😍, haaa bu arada yakın zamanda pazara gitmedim virüs yüzünden, ev de kalıyoruz hepimizin sağlığı için, geçtiğimiz hafta almıştım dolapta tazecik duruyordu hiç bir şey olmamış, bu gün pişirdim misss gibi , imkan bulup bir yerlerden alabilirseniz yapın derim, eminim çok beğeneceksiniz.
Yaşamak ve yaşatmak için lütfen #evdekal
Zeytinyağlı Sultani Bezelye
-1 kg sultani bezelye
-1 büyük baş soğan
-3 diş sarımsak
-3-4 adet domates (ben yazın yaptığım konserve domatesleri kullandım)
-2 adet kesme şeker
-Zeytinyağ ( ben zeytinyağlılarda yağı biraz bol kullanırım. sizi bilmem), tuz
-1/2 demet dereotu
Yapılışı;
-Bezelyeleri fasulye ayıklar gibi ayıklayın, kenar kılçıkları varsa alın ve yıkayın
-Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayın ve yağda 1-2 dakika çevirin
-Tuzu ve şekeri ekleyin karıştırın
-Bezelyeleri koyun ve üzerine domatesleri yayın, kendi suyuyla kısık ateşte pişecek
-Yaklaşık 10-15 dakika kadar sonra dereotunu üzerine doğrayın
-Ben 1,5 saate yakın küçük ocağın kısık ayarında pişirdim, suyunu da iyice çekti
-Siz kontrollü olarak pişirin bezelyenin cinsine ve sizin damak zevkinize göre...
Ben ılık halini de soğuk halini de çok beğeniyorum. Afiyetle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
öztiryakiler servisi olarak tarifinizi beğendik
YanıtlaSilhttps://www.oztiryakilerservis.net/