27 Mart 2020

Elmalı Kurabiye (tam buğday unu ile)


 Karantina günleri mutfakta geçiyor diyebilirim, yaptığım her şeyi paylaşamıyorum tabii ki , üşeniyorum bazen yazmaya, fotoğraflamaya...
Bu kurabiyeleri özellikle paylaşmak istedim, çok güzel oldular, diğerlerinden farkı unu, tam buğday ile karabuğday ununu yarı yarıya karıştırarak yaptım, yani beyaz un yok, ama beyaz un kullanmanız gerekiyorsa yağını biraz arttırmanız veya unu biraz azaltmanız gerekiyor, siyez unu da kullanabilirsiniz, üç unu karıştırabilirsiniz veya sadece tam buğday kullanabilirsiniz. Sakın unları elemeyin , içlerindeki ufak parçacıklar çok kıymetli, neyse şimdi tarifi yazalım, haaa bu arada tarif çokk severek takip ettiğim Refika'dan.


Elmalı Kurabiye

-2 su bardağı tam buğday unu (250 gr)
-100 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
-4,5 çorba kaşığı şeker
-1 yumurta
-1 pk vanilya
-1/2 pk. kabartma tozu
-1 tutam tuz
İç harcı için;
-2 adet yeşil elma (mayhoş olması için)
-1,5 avuç ceviz
-1 çorba kaşığı şeker
-1 çay kaşığı tarçın
-1 tatlı kaşığı tereyağ
Üzeri için pudra şekeri


Yapılışı;

-Hamur malzemelerini bir kabın içinde 5 dakika kadar yoğuralım
-Bir kenara alıp 20 dak. kadar dinlendirelim
-Diğer tarafta cevizleri tereyağ ile 1-2 dakika çevirelim
-Daha sonra rendelenmiş elmaları, şekeri ve tarçını ekleyip pişirelim
-Tencerenin dibinde su çekilinceye kadar kavuralım
-Altını kapatıp ılınana kadar hamuru hazırlayalım
-Hamuru iki pişirme kağıdı arasına alıp merdane ile 28-30 santim olacak kadar yuvarlak açalım
-12 eşit üçgen olacak şekilde keselim
-Her parçaya iç harçtan koyup rulo saralım, kenarları içe kıvırmadan
-180 derecede fırında 18 dakika pişirelim,yumuşak olması sizi yanıltmasın süreyi aşmayın
-Fırından çıktıktan sonra 5 dakika kadar dinlendirelim ve üzerine pudra şekeri serpelim
Afiyet olsun...


2 yorum:

Sinkonta