15 Aralık 2019
Hamsi Kuşu
Balık tarifi vereyim dedim size, saymadım ama sanırım çok az balık tarifi var bloğumda, çok da bayılmadığımdan olabilir mi acaba 😕 neyse, balığa biraz hareket katarsam veya kızarabilecek balıksa kızartıp yanına bol salata yaparsam işte o zaman keyifle yiyebiliyorum, bir de balığı birileri pişirir ve önüme koyarsa daha da bi keyifli oluyor, kokusundan doymamış oluyorum, bu arada barbunun yeri ayrı belirtmeden geçemedim, şimdii hem hareketli hem de kızarmış lezzetli bir balık tarifi ekliyorum, afiyet olsun.
Balık kızartırken minik bir tavada 10-12 adet kadar karanfili (baharat olan) çok kısık ateşte ara ara sallayarak yakıyorum, hatta balıkla işim bittikten sonra bile yenileyip tekrar yakıyorum balık kokusu bir yana ev mis gibi karanfil kokuyor, bakın size faydalı bilgide verdim 💁
Hamsi Kuşu
Malzemeler;
-1 kg kılçığı ayıklanmış hamsi
-1/2 demet maydanoz
-1/2 demet taze soğanın yeşil kısmı
-1 küçük soğan
-1 yemek kaşığı mısır unu
-Karabiber, tuz, pul biber, biraz kuru nane
Kızartmak için;
-2 veya 3 yumurta
-1/2 su bardağı mısır unu
-3/4 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı;
-Yeşillikleri temizleyip minik doğrayalım
-Kuru soğanı da minik doğrayalım ve iç malzemelerinin hepsini iyice karıştıralım
-Harcımızı iki hamsinin arasına koyup hamsileri hafif elimizle sıkarak birbirine yapıştıralım
-Hamsileri önce çırpılmış yumurtaya sonra una bulayıp kızartalım, ben yağı 2 seferde kullanıyorum yani çok yağda kızartmıyorum, afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSil