Şimdi size çok güzel bir pilav tarifi vereceğim, ben özenerek bütünnn sevgimi ve ilgimi vererek yaptım öyle olunca mı bilmem ama lezzeti, görüntüsü istediğim gibi oldu. Bu pilavı ılık veya oda sıcaklığında servis edebilirsiniz, zeytinyağlı, hafif tatlı, mis gibi kokan bir o kadarda iyi tutturulursa şık bir pilav. Defnemin yorumu 'zeytinyağlı dolma içi gibi olmuş' 😕 olsa da siz deneyin derim.
Patlıcanlı Pilav
Malzemeler;
-1 su bardağı pirinç (250 ml)
-1 baş soğan
-2 adet orta boy patlıcan
-2 yemek kaşığı kuş üzümü (ayıklanmış ve yıkanmış)
-1/3 çay kaşığı yenibahar
-1/4 çay kaşığı tarçın
-1/3 demet dereotu
-2/3 çay bardağı zeytinyağ
-6-7 damla limon suyu
-Damak zevkinize göre tuz
-1+1/4 bardak sıcak su
Yapılışı;
-Öncelikle pirinci 2-3 saat önceden ılık tuzlu suda bekletin
-Patlıcanları soyup tuzlu suda biraz bekletin ve süzün, doğrayın( çok küçük olmasınlar)
-Patlıcanları ister kızartın ister yağlayıp fırında pişirin
-Soğanı yemeklik doğrayın ve yağda soteleyin
-Soğanın rengi ve kokusu dönünce baharatları ve üzümü ekleyin
-1-2 dakika kısık ateşte çevirip iyice süzdüğünüz pirinci ekleyin
-Pirinçler saydamlaşmaya başlayınca suyunu verin, limonunu ekleyin
-Bir iki tur karıştırıp üzerine patlıcanları yayıp kapağını kapatın, kısık ateşte 20 25 dak. kadar pişirin
-Suyunu çektiğinden emin olunca altını kapatıp üzerine temiz bir peçete veya havlu koyup kapağını kapatın
-En az 15-20 dak. demlendirin, sonra kapağını açıp doğranmış dereotunu ekleyin ve çok hırpalamadan karıştırın, ılık servis edin, afiyetle.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder