18 Mart 2018

Şakşukalı Yumurta

 Sabah kahvaltısı için bir tavsiye,  şakşukalı yumurta, Bengi Kurtcebe'nin tarifi,hem göze hem de mideye hitap eden bir lezzet, hele yaz aylarında mis gibi kokan domates, biber ve patlıcanla yapılınca eminim çok daha seveceksiniz, ekmeği bana bana sahanda yemenizi şiddetle tavsiye ediyorum

 Şakşukalı Yumurta

Malzemeler;
-1 adet patlıcan
-3 adet biber
-1 veya 2 adet domates
-1 baş soğan
-1 diş sarımsak
-1-2 yemek kaşığı domates sosu (yoksa domates sayısını arttırın)
-3 yumurta
-Tereyağ, zeytinyağ
-Tuz, kırmızı pul biber, karabiber
-Beyaz peynir veya 2 yemek kaşığı süzme yoğurt

Yapılışı;
-Patlıcanı soyup küp küp doğrayalım ve tuzlu suda biraz bekletelim
-Soğanı piyazlık biberi iri doğrayalım ve biraz zeytinyağ ile çevirelim
-Ezdiğimiz sarımsağı, soyup küp doğradığımız domatesleri ve domates sosunu ekleyelim
-Yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyelim ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim
-Bu arada patlıcanları iyice kurulayıp başka bir tavada az yağ ile çevire çevire kızartalım
-Suyunu çeken sosa patlıcanı ekleyelim ve 1 tatlı kaşığı kadar tereyağ da koyup karıştıralım
-Zevkimize göre baharatlarını katalım
-Suyunu iyice çektikten sonra yumurtaları kırmak için kaşık yardımı ile yuvalar açalım ve yumurtaları kıralım
-Yumurta kıvamı sizin tercihinize kalmış, koyu katı bir kıvam istiyorsanız üzerine kapak kapatıp pişirebilirsiniz
-Eğer peynir kullanacaksanız, sahanı ocaktan almaya yakın aralara biraz peynir serpiştirin
-Yoğurt kullanacaksanız ki ben bir daha ki sefere yoğurtlu yapacağım ocaktan aldıktan sonra patlıcanlı birkaç yere birer tatlı kaşığı yoğurt koyup karıştırmadan servis edebilirsiniz.
Afiyetle


Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Çullama Köfte