Enginar zamanı, yiyebildiğiniz kadar yiyin derim, sağlıklı, lezzetli, her haliyle güzel bir sebze, en basit ve bir o kadar da lezzetli bir enginar tarifi vereceğim size, hiç enginar pişirmediyseniz bu tarifle başlayabilirsiniz, afiyetle...
Zeytinyağlı Enginar
Malzemeler;
-4 adet enginar
-1/2 demet taze soğan
-4-5 dal dereotu
-1/2 dal taze nane
-1/2 limon
-2 adet kesme şeker
-Tuz ve zeytinyağ
Yapılışı;
-Enginarları limonlu suda yıkayıp tencereye dizelim
-Temizlenmiş iri doğranmış taze soğanları, nane yapraklarını ve dereotunu ekleyelim
-En üst resimdeki gibi hazırlayıp üzerine suyunu ve yağını ekleyelim, su enginarların üzerine çıkmayacak , yağı da ben bir çay bardağı kadar koyuyorum, siz ne kadar isterseniz ekleyin
-En son şekeri, tuzu ekleyip kaynamaya başladıktan sonra yarım saat kadar pişirelim, bu biraz enginarına da bağlı, yani enginara çatalı batırdığınız da zorlanmadan girmeli, suyunu çekip biraz kıvamlı bir suyu kalınca süper olmuş demektir, servis ederken üzerine dereotu serpebilirsiniz, afiyetle.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
mercimek çorbasına bakmak için girdim sayfanıza, baya bütün tarifleri okudum :) damak zevkimiz baya yakınmış, salatalar zeytinyağlılar içimi açtı :) elinize sağlık..
YanıtlaSil