6 Kasım 2015

Kıymalı-Patatesli Börek


Güzel Bir Tarif,   

Uzun zamandır yapmak istediğim bu böreği çok şükür yaptım :))
Sonuç, tekrar yapılacak... 

Kıymalı-Patatesli Börek

Malzemeler;

-4 adet yufka
-250 gr kıyma
-2 adet patates
-2 baş soğan
-Sıvıyağ, tuz, karabiber
İçi için,
-1/2 pk. tereyağ (125gr)
-1/2 çay bardağı sıvıyağ
-1 yumurta sarısı, çörekotu veya susam



Yapılışı;

-Soğanı yemeklik doğrayıp yağda biraz kavuralım
-Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavuralım
-Patatesleri iri rendeleyip karışıma katalım ve sularını çekene kadar pişirelim
-Tuz ve karabiber ekleyip altını kapatalım
-Tereyağını eritip sıvıyağ ile karıştıralım
-Yufkanın birini yayalım ve her tarafını iyice yağlayalım
-Karşılıklı kenerlarını katlayıp bir kare elde edelim (bir kenarı 25cm kadar oluyor)
-Bu kareyi dörde kesip 4 adet kare daha elde edelim
-Her karenin ortasına harçtan koyup bohça şeklinde katlayalım, katlı tarafı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizelim
-Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürelim
-Çörekotu ile süsleyip 200 derecede ısıtılmış fırında alt ve üstü kızarana kadar pişirelim

3 yorum:

  1. harika tarifler paylaşıyorsunuz ellerinize emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, böreğiniz çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil

Sinkonta