2 Kasım 2015

Elmalı Kurabiye

Merhaba, uzun bir aradan sonra tekrar merhaba :))

Deniz'im Ankara'ya okuluna dönerken yanında götürmek için elmalı kurabiye istedi, tabii ki seve seve hemencecik yaptığım elmalılar pişti ve yakında tarifini paylaşacağım bir börekle beraber Deniz'imi de alıp gittiler :(

Öfff ya,  alışamadım alışamadım alışamadımmm, her gidişinde içimde fırtınalar kopuyor, şükür Allahıma bu gidişler hayırlı gidişler ama... aması var işte, 

Neyse deneyin derim, güzel oldular.



Elmalı Kurabiye

Malzemeler;

-250 gr (1 paket) oda sıcaklığında hamurişi margarini
-1 yumurta
-1/2 su bardağı sıvıyağ
-1 yemek kaşığı yoğurt
-3 yemek kaşığı pudra şekeri
-1 pk. kabartma tozu
-5-6 su bardağı un
İç Harç;
-3 adet yeşil elma
-1/2 su bardağı kadar iri dövülmüş ceviz
-1 çay kaşığı tarçın
-1 çay bardağı şeker
Üzeri için
-Pudra şekeri

Yapılışı;

-Öncelikle elmaları rendeleyip şekerle beraber suyunu salıp çekene kadar pişirelim
-İçine ceviz ve tarçını ekleyip soğuması için bir kenara alalım
-Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp elimize yapışmayacak ama çok sert olmayacak bir hamur elde edelim, 5,5 bardak kadar un yeterli oluyor diyebilirim
-Unu azar azar ekleyin lütfen
-Poğaça yapar gibi avuç içinizde hamuru açıp araya malzemesini koyup kapatalım
-Ben iki şekilde yaptım, siz nasıl isterseniz
-180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dak kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim, ılık veya soğuk servis edelim
Afiyetle

1 yorum:

Sinkonta