18 Ekim 2014

Şeftalili Tart


Basit  ve Lezzetli,

Yapımı kolay, lezzeti yerinde bir tart tarifini paylaşmak isterim, ben kıyır kıyır ve taze meyvelerle yapılmış tartları tercih ederim, tartın kıyır kıyır olması için de yağın soğuk olması ve hamurun yoğurulduktan sonra dolapda 15-20 dak. bekletilmesi gerekiyor , hadi mutfağa...

Şeftalili Tart

Malzemeler;

-100 gr. küp doğranmış soğuk tereyağ
-250 gr un (1 su bardağı kadar diyebiliriz)
-60 gr şeker 
-1/2 çay bardağı su
-1 tutam tuz
-1 yumurta sarısı
İçi için;
-3 adet şeftali
-2 yemek kaşığı şeker
-1 yumurta
-1/2 pk.(100ml) krema

Yapılışı;

-Unu ile tereyeğını iyice birbirine yediriyoruz (ekmek kırıntısı halinde olacak)
-Sonra şeker, yumurta sarısı, tuz ve suyu ekleyip hamuru yoğuruyoruz
-Ele yapışmayan bir kıvam alınca üzerini sarıp buzdolabında 20 dak. dinlendiriyoruz
-Ben hamuru açarken pişirme kağıdı serdiğim zeminde hamuru biraz elimle açıp üzerine bir kağıt daha yayıp iki kağıt arasında oklava ile fazla inceltmeden kalıbımın büyüklüğünde açıyorum
-Kalıbı tereyağ ile iyice yağlayıp hamurumu içine yerleştiriyorum
-Hamurun iyi pişmesi için hamurumu çatalla deliyoruz
-Şeftalileri ay şeklinde dilimleyip hamurun üzerine diziyoruz
-Krema, şeker ve yumurtayı iyice çırpıp şeftalilerin üzerine döküyoruz
-180 derecede ısıtılmış fırında resimdeki hali alıncaya kadar pişiriyoruz
-Servis ederken arzu ederseniz pudre şekeri serpebilirsiniz, afiyetle...

1 yorum:

  1. Çok lezzetli görünüyor.Özellikle şeftali severim ben.Eline sağlık. :)

    YanıtlaSil

Ispanak Borani