8 Temmuz 2014

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı


Muhakkak Denenmeli,,,


Bizim evde çok beğenilen lezzetli bir bulgur pilavı...

Tarif Maksut Şefden

Bulgur Pilavı

Malzemeler;

-1 su bardağı pilavlık bulgur
-1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
-3-4 yk. tel şehriye
-1 baş soğan
-1 diş sarımsak
-Tereyağ, zeytinyağ
-Tuz, karabiber
-1,5 su bardağı et suyu veya et bulyonlu sıcak su


Yapılışı;

-Tereyağında (2 yk. koydum) tel şehriyeleri renkleri dönene kadar kavuralım
-Daha sonra bulguru ekleyip biraz daha kavuralım
-Sıcak suyu ve mercimekleri ekledikten sonra tuzunu verip karıştıralım
-Kısık ateşte pişirelim
-Diğer tarafta piyazlık doğranmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında karamelize olana kadar çevirelim
-Biraz karabiber ekleyip altını kapatalım
-Soğanları pilavın üzerine yayıp 5 dakika kadar daha kısık ateşte demlendirip altını kapatalım
-Servis etmeden önce hırpalamadan karıştırıp servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanak Borani