18 Ocak 2013

Çikolatalı Cheesecake

 Cheesecake ve Çikolata

Can sıkıntısına akşam tarifleri karıştırıp cheesecake yapmaya karar verdim, bir gece dolapta kaldığı için fotoğraflamak bu akşama kaldı (bütününe ulaşamadım çünkü kızlar kokusuna dayanamayıp 1/3 nü yok etmişler), bu arada tadına da baktım, sonuç mu Allahım bu harika şeyden uzak durmam için bana güç kuvvet ver:))

Çikolatalı Cheesecake

Malzemeler;

Taban için;
-1 pk.Eti Burçak
-1/2 pk. Eti Kakaolu Bisküvi
-50-60 gr erimiş tereyağ
İçi için;
-500 gr labne peynir
-1 pk(200ml) krema
-3 kahve fincanı şeker
-2 adet yumurta
-3 yk. un (tepeleme olmayacak)
-1 pk. vanilya
-80 gr bitter çikolata
 Yapılışı;

-Öncelikle bütün malzemeler oda sıcaklığında olacak
-Fırını 180 derecede ısıtıp içine ısıya dayanıklı kaselerle 1-2 kase su koyalım
-Kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kağıtla kaplayalım(20 cm lik kalıp)
-Bisküvileri rondoda un haline getirip erimiş yağ ile iyice karıştıralım
-Kalıbın içine bastırarak yayalım ve buzdolabına kaldıralım
-Labne ile kremayı iyice çırpalım
-Şekeri ilave edip tekrar çırpalım, daha sonra yumurtaları teker teker ekleyip fazla hırpalamadan çırpmaya devam edelim
-Vanilya ve unu ekleyip karıştıralım
-Bu arada çikolatayı benmari eritelim
-Karışımın 2/3 sini kalıba boşaltalım ve kalanına çikolatayı ekleyip karıştıralım
-Çikolatalı karışımı da boşaltıp (bir çatal yardımı ile alttan üste doğru bir kaç kere hafif hafif karıştırıp şekillendirebilirsiniz )
-Fırına koyup ağzını hiç açmadan 45-50 dak. kadar pişirelim ve soğuyana kadar da ağzını açmayalım
-Bir gece dolapta bekletelim.


2 yorum:

  1. Kübracım ellerine sağlık,nefis olmuş...Son dilimide ben alsam...

    YanıtlaSil
  2. Afiyetle Nursencim gerçekten nefiss,sevgiler

    YanıtlaSil

Sinkonta