24 Ocak 2013

Bulgurlu Ispanak Borani

Borani,

Sarımsaklı yoğurtun eşlik ettiği her yemek bence mükemmel, ıspanağı bir de böyle deneyin derim.

Ispanak Borani

Malzemeler;

-1 kg ıspanak
-1 baş soğan
-1 çay bardağı bulgur
-Zeytinyağ, tuz
-Sarımsaklı yoğurt
-Üzeri için tereyağ (zeytinyağ kullandım) ve kırmızı biber

Yapılışı;

-Ispanakları temizleyip küçük küçük doğrayalım
-Soğanı minik doğrayıp yağda biraz öldürelim
-Ispanak ve bulguru (tuzu unutmayalım) ekleyip orta ateşte ıspanak suyunu çekene kadar pişirelim
-Biraz ılınınca üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirip servis edelim

6 yorum:

  1. offf nasıl güzel bir yemek olmuş,ellerinize sağlık...çok severim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nursencim, bulgurlusunu ben de çok sevdim, sevgiler

      Sil
  2. Dün tvde görüp (Antakya mutfağından) etli ve nohutlusunu yaptım. Kocam çok beğendi. Bulgur yerine haşlanmış nohut+et ,ben kıymayla yaptım.
    Ben aslında hindistan cevizi temizleme,kabuğundan dekoratif bir şeytler yapma ve içini Ameerikada marketten aldığımdaki gibi çok kurumamış lezzetiyle yemeyi nasıl başarırım diye gezinirken bir yorumunuzdan geldim. Lütfen bana bu konuyu yazdığınız linki yazar m ısınız?
    teşekkür eve sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. üzgünüm Nalancım hangi yorum, hangi link anlayamadım, daha açık anlatırsan belki yardımcı olabilirim, sevgiler

      Sil
    2. Sevgili Kübra,kabuklu ,bütün hindistan cevizini evde temizleyip içini kuruttuğunu anlattığın bir yorumdu canım.Blogunda arayıp bulamadımdı da. Sonra kabuğu da içini de hallettim. Kocam kabuğu kesip ağzını düzeltti içini de temizleyip buzdluğa attım. kabuk iyice temizlenince onu saksı veya kavanoz olarak hizmete almayı planlıyorum.Sevgiler.

      Sil
    3. Hallettiğine sevindim, anlayamadım kusura bakma lütfen, sevgiler

      Sil

Sinkonta