Ramazanda Balık ??
Ben ramazanda balık yemeği pek sevmem, eşim her koşulda balığı sevdiği için TV de gördüğümüz bir tarifi tabii ki hemen yaptık. Ben ön yargılı davrandım ama yanlış yapmışım, çok hafif ve lezzetli oldu, denemenizi tavsiye ederim.
Sardalya Kızartma
Malzemeler;
-1 kg. kılçığı alınmış sardalya
-200 gr salamura asma yaprağı
-Zeytinyağ
-Limon
Yapılışı;
-Yaprakları 2 saat kadar suda bekletelim ki tuzu çıksın
-Yaprakları yayalım arasına iki balığı (balığı tuzlamayın yaprak tuzlu) birbirine yapıştırarak koyalım
-Dolma sarar gibi çok sıkmadan saralım
-Tavanın üzeri ıslanacak kadar zeytinyağ koyup kızdıralım
-Balık dolmalarını dizelim(Çok sıçrıyor üzerine temiz bir kağıt kapatın)
-Yaprakların rengi dönüp hafif kızarınca çevirelim
-İki yüzüde pişince tabağa alalım ve üzerlerine limon sıkalım, afiyetle
Kısaca lezzetini anlatayım, yaprak yağı çekip hafif kıtırlaşırken balık içeride buğulanıyor, limonuda sıkınca tam kıvamında, bu arada evde balık kokusu yok, yaprağın saldığı kendine has bir koku oluşuyor...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Değişik bir tarif olmuş..Balık sevenlere tam ideal..ellerinize sağlık..sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim, gerçekten değişik ve çok hafif oldu, görüşmek üzere..
Sildenemek lazım. gerçekten ilginç olmuş tam benlik yani. eline sağlık yiyenlere de afiyet şeker olsun. hayırlı ramazanlar...
YanıtlaSilTeşekkür ederim arkadaşım, denemeni isterim hoş oldu,,,sevgiler
Sil