28 Temmuz 2012

Asma Yaprağında Sardalya Kızartma

Ramazanda Balık ??

Ben ramazanda balık yemeği pek sevmem, eşim her koşulda balığı sevdiği için TV de gördüğümüz bir tarifi tabii ki hemen yaptık. Ben ön yargılı davrandım ama yanlış yapmışım, çok hafif ve lezzetli oldu, denemenizi tavsiye ederim.

Sardalya Kızartma

Malzemeler;

-1 kg. kılçığı alınmış sardalya
-200 gr salamura asma yaprağı
-Zeytinyağ
-Limon

Yapılışı;

-Yaprakları 2 saat kadar suda bekletelim ki tuzu çıksın
-Yaprakları yayalım arasına iki balığı (balığı tuzlamayın yaprak tuzlu) birbirine yapıştırarak koyalım
-Dolma sarar gibi çok sıkmadan saralım
-Tavanın üzeri ıslanacak kadar zeytinyağ koyup kızdıralım
-Balık dolmalarını dizelim(Çok sıçrıyor üzerine temiz bir kağıt kapatın)
-Yaprakların rengi dönüp hafif kızarınca çevirelim
-İki yüzüde pişince tabağa alalım ve üzerlerine limon sıkalım, afiyetle

Kısaca lezzetini anlatayım, yaprak yağı çekip hafif kıtırlaşırken balık içeride buğulanıyor, limonuda sıkınca tam kıvamında, bu arada evde balık kokusu yok, yaprağın saldığı kendine has bir koku oluşuyor...


4 yorum:

  1. Değişik bir tarif olmuş..Balık sevenlere tam ideal..ellerinize sağlık..sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, gerçekten değişik ve çok hafif oldu, görüşmek üzere..

      Sil
  2. denemek lazım. gerçekten ilginç olmuş tam benlik yani. eline sağlık yiyenlere de afiyet şeker olsun. hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim arkadaşım, denemeni isterim hoş oldu,,,sevgiler

      Sil

Sinkonta