Datça'dan Çiğ Badem,,
Gül Kaynak, Gülben Ergen'in programında denk gelince muhakkak seyrediyorum, detoks uzmanı, çok güzel şeyler anlatıyor, anlatımı da çok hoş, bademin kalsiyum kaynağı olduğunu ve çiğ olarak alınıp yenmesi gerektiğini anlatmıştı. Badem deyince tabii ki Datça, hemen araştırıp Datça'dan badem ve bal ısmarladım, bademle yapılan ne varsa deniyorum, tabii ki sütünü de yapıp kızlara biraz zorlada olsa içiriyorum, bal ve tarçınla güzel oluyor. Aşağıdaki keşkül tarifi de yine Gülben'in programından, çok hafif ve güzel oldu...
Keşkül
Malzemeler;
-3 bardak süt
-1 bardak badem sütü
-1 bardaktan 2 parmak eksik pirinç unu
-1,5 bardak şeker
-1 pk. vanilya
-1 çay bardağı badem
-Antep fıstığı
Yapılışı;
-Badem sütünün yapılışını aşağıda ekledim, tortularından da keşkülün içine koydum, fazlasını derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
-Bütün malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz, başka bir şey yok
-Üzerini a.fıstığı ile süslüyoruz
Badem sütü tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder