21 Kasım 2011

Böğürtlenli-Çikolatalı Cheesecake




















3.Tarif CheeseCake, Tek Geçerim, Bayılırım, Ölürüm vs. vs. :))
Sıra cheesecake de, Defnecik bu zamana kadar hiç tatmamıştı cheesecakeki daha doğrusu bunu başaramamıştık, her çatalın tadına varmak için gösterdiğim gayreti görünce dayanamayıp çatalın uçuyla vermemi istedi, sonuç... son dilime ortak oldu ve şimdi "ne olur tekrar yap anne" diyor.

Böğürtlen-Çikolata ve Cheesecake

Malzemeler;
-2 pk. (400gr) krema peyniri (trakya kullanıyorum)
-1 pk. labne peyniri
-1 pk. krema 200ml
-1 bardak şeker
-3 yumurta
-2 yk. un
-1 pk.vanilya
-1 pk. bitter çikolata
-1 bardak donmuş böğürtlen
Taban;
-2 pk. eti burçak
-2 yk. tereyağ



















Yapılışı;
-Öncelikle fırını 170 derecede ısıtalım
-Kelepçeli kalıbın altını pişirme kağıdı ile kaplayalım
-Tereyağını eritelim, bisküvileri rondodan geçirip un haline getirelim
-Yağ ile bisküvileri iyice karıştırıp kalıba yayalım ve iyice bastıralım
-Kalıbı buzdolabında bekletelim
-Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı,böğürtlenlerin suyu süzgeçte süzdürülmeli, çikolata rendelenmeli
-Peynirleri, kremayı, şekeri ve vanilyayı bir kaba alıp mikserle iyice karıştıralım
-Yumurtaları teker teker ekleyelip çırpalım
-Unu ve rende çikolatayı koyup tekrar karıştıralım
-En son böğürtleni ekleyip karıştıralım ve kalıba boşaltalım
-Kalıbı fırına koyalım, yanına 2 kase su koyalım ki cake çatlamasın
-Püflerinden biride fırın kesinlikle önceden ısıtılacak ve turboda çalışmayacak
-45 dak kadar sonra kalıbı hafif salladığınızda ortası hafif sallanıyorsa pişmiş demektir, fırını kapatıp soğuyana kadar en az 2 saat fırından çıkarmıyoruz
-Soğuyunca üzerini strecleyip buzdolabında bir gece bekletiyoruz.


4. tarifim mantarlı kiş , fırında fazla kaldı maalesef..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta