22 Mayıs 2010



























Dondurma İle Harika Oldu,,
Bu tatlıyı birkaç kez yapmıştım harika oluyor, ben borcama dökerken bir arkadaşım bize kuplarda dondurma ile ikram etti, çok beğendim ve evde aynen uygulamaya geçtim, nasıl aklıma gelmedi hala şaşıyorum kendime, görüntü harika servisi kolay daha ne olsun...




















Kremalı Kadayıf Tatlısı

Malzemeler;

-250 gr telkadayıf
-6 yk. esmer şeker (beyaz da olur)
-5 yk. tereyağ
-1,5 bardak dövülmüş ceviz

Kreması;

-1 kg. süt
-4 yk. un
-2 yk. mısır nişastası
-2 kahve fincanı şeker
-1 yumurta
-1 pk. vanilya
-1 pk. krema (200ml)















 




Yapılışı;

-Öncelikle kadayıfı 1-2 saat buzlukta donduralım ki kolaylıkla kırıp ufaltalım
-Bir tencerede şeker, yağ ve kadayıfı pembeleşene kadar kavuralım sonra cevizi ekleyip 2-3 dak. daha kavuralım
-Soğuması için bir kenarda bekletelim
-Krema ve vanilya hariç diğer malzemeleri iyice karıştırıp muhallebi pişirelim
-Piştikten sonra vanilyayı ekleyip ılınıncaya kadar bir kenarda bekletelim
-Ilınınca kremayı koyup 4-5 dak. çırpalım
-Kadayıftan kuplara koyalım veya yarısını borcama yayalım
-Kremasını koyup üzerlerine kalan kadayıfları paylaştıralım veya borcama koyalım
-Buzdolabında 4-5 saat dinlendirip dondurma ile servis yapalım.

4 yorum:

  1. bence de kupta sunmak çok güzel bir fikir olmuş.bende deneyeyim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. Beğendiğine sevindim, lezzeti de harikaydı, sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Bu çok lezzetli görünüyor.. Havalarda çok sıcak yazın ortasında dondurmalı kadayıf süper gerçekten en kısa sürede yapıcam bu tarifi teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  4. internet açık olduğu sürece para kazanın!!!!

    http://internetacikkenparakazan.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Çıtır Patates Salatası