18 Haziran 2009

Kirazlı Kek





















Çok Güzel Bir Kek Tarifi,

Bu keki yaparken çok tereddütte kaldım, yumurtayı her zaman ilk çırparken bu kekde sonra eklemek tuhaf geldi, ama içinde kiraz var ve ben bir kiraz canavarı olarak bu keki yapmalıydım tabii ki, dün yapılan kekden bugün 2-3 dilim kalmış, malum akşama da o bitecek...
kektarifleri.com sitesinden alınmıştır, yapanların ellerine sağlık...
(Ben ufak değişiklikler yaptım)

Kirazlı Kek

Malzemeler:

-200 gr erimiş tereyağ veya margarin
-1,5 bardak un
-1 bardak pudra şekeri
-1,5 çay bardağı süt
-1/2 çay kaşığı tuz
-3 yumurta
-1 çay bardağı dövülmüş fıstık
-1 bardak ayıklanmış kiraz
-1 pk. kabartma tozu, vanilya

Yapılışı:

-Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu karıştıralım
-Üzerine şeker ve yağı ekleyip mikserle çırpalım
-Sütü ve yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edelim
-Daha sonra kiraz ve fıstığı koyup tahta kaşıkla karıştıralım
-Orta boy bir kalıba boşaltalım
-160-170 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dak. pişirelim.

2 yorum:

  1. Sevgili Kübra abla,
    Eline sağlık öncelikle, kirazlı keki ilk defa görüyorum sanırsam. Ben de bugün kuru vişneli yaptım o da aklında bulunsun ;)

    Güzel bir haftasonu diliyorum,
    oburumben
    Damla

    YanıtlaSil

Çıtır Patates Salatası