Ispanağın en sevdiğim hali olabilir, ıspanak borani, iftar sofrasına da çok yakışıyor.
Hem hafif hem lezzetli hemde çok kolay, aklınızın bir ucunda bulunsun 🤗
Herkese hayırlı, huzurlu, bereketli bir ramazan diliyorum🤲🏻
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtdnhCI7bR6uZHFDBGMxROE_Y3jvqhjFht9cthV5egg3Hj4EFSmafWBD9l_BqYbr8QcVVpTDVGk5IcHtvy2IzMou4UxiElv6Sq3nxZ7jLt5F5jtnmsIQxD-UkeRuAEaiuVeXbjK4LAK__NK-LfyIOYe2M_Quwhs7cmjkgfrci240ciSXxy-E3E/w480-h640/E0E03FAA-A67E-477C-946C-1D3F4349F050.jpeg)
Ispanak Borani
Malzemeler;
-1/2 kg ıspanak
-1 adet havuç
-1 yemek kaşığı dolusu pilavlık bulgur veya pirinç
-3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
-tuz, bir tutam şeker
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1 küçük diş sarımsak
-1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
-1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yapılışı;
-Rendelenmiş havuç ve iri doğranmış ıspanakları yağ koyduğumuz tencereye alalım
-Kapağını kapatmadan ıspanaklar sönene kadar karıştıralım
-Bulguru, tuzu ve şekeri ekleyelim, kapağını kapatalım
-Bulgurlar pişene ve suyunu çekene kadar pişirelim
-Suyu hiç kalmayacak, çok su salarsa kapağını açıp ateşi biraz harlayalım
-Ispanaklar çok da erimesin dikkat edelim
-Diğer tarafta sarımsaklı yoğurt hazırlayalım
-Ilınınca yoğurtla karıştırıp servis tabağına alalım
-Cevizi biraz zeytinyağ ile 1-2 dakika kavuralım, toz biber ekleyip altını kapatalım
-Ispanağın üzerine yayıp servis edelim.
Afiyetle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder