Erzurum'un lor dolmasını yaptım, değişik ve çok lezzetli.
Bi'deneyin derim.
Lor Dolması
Malzemeler;
-2 bağ pazı
-2 baş soğan
-1 su bardağı pilavlık bulgur
-300 gr lor peyniri
-3 yemek kaşığı kaymak
-1 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-2 yemek kaşığı tereyağı
-Tuz, karabiber
Üzerine
-1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
-1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
-Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı;
-Önce büyük bir tencerede su kaynatın, diğer tarafta geniş bir kaseye buzlu su hazırlayın
-Pazıların saplarını kesin, pazıları 5-6 seferde önce kaynayan suya batırın 25-30 saniye kadar tutup kevgirle alıp soğuk suya bırakın daha sonrada süzgece alın
-Soğanları yemeklik doğrayın, sıvı yağda diriliği gidene kadar çevirin
-Bulguru ekleyin 3-4 dakika kavurun, tuzunu, karabiberini ve sütünü verip bulgur pilavı gibi pişirin
-Altını kapatıp kaymağı ve lor peynirini ekleyip iyice karıştırın
-Ilınınca dolmaları sarın ve bir fırın kabına dizin
-2 yemek kaşığı tereyağını eritin, dolmaların üzerine gezdirin
-1 kahve fincanı kadar su ekleyip 190 derece ısınmış fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz, (görüntüsü resimdeki gibi olana kadar)
-Fırından alın, 1 yemek kaşığı tereyağını eritin ve üzerine toz biberi atın , ocaktan alın
-Dolmaların üzerine gezdirin ve sarımsaklı yoğurtla servis edin.
Afiyetle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder