Malzemeler;
-4 yumurta
-2 su bardağı şeker (200 ml bardak ile)
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı sıvı yağ
-2 yemek kaşığı kakao
-2 su bardağı un
-1 pk vanilya
-1 pk kabartma tozu
-200 ml krema (1 küçük kutu)
-60 gr bitter çikolata
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Süt, yağ, kakao ve vanilyayı ekleyip karıştıralım
-Bu karışımdan 1,5 su bardağı ayıralım
-Kalan karışıma unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım
-İyice yağladığınız tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım) dökün
-170 derecede önceden ısınmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim (yarım saatten sonra ara ara kürdan batırın, kürdan temiz çıkarsa pişmiştir. Kek pişirirken 25 dakikadan önce fırının kapağını sakın açmayın yoksa kekiniz söner, bu da püf olarak burada dursun)
-Kremayı ısıtın, kaynatmadan sadece ısıtın, çikolatayı içine atıp eritin
-Ayırdığınız karışımla birleştirin ve karıştırın
-Fırından çıkrdığınız keki bi'beş dakika dinlendirin, daha sonra üzerine kürdan ile delikler açın ve sosu üzerine gezdirin
-İster ılık, ister soğuk servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder