18 Şubat 2022

Şekerpare




Harika bir şekerpare tarifi vereceğim size, daha önce verdiğim tarif de çok iyiydi ama bu da çok iyi, yapılması kısa ve kolay. 
Kesinlikle deneyin dediğim tariflerden, şimdiden afiyet olsun diyelim o zaman...


Şekerpare

Malzemeler;

-125 gr oda sıcaklığında tereyağ
-1/3 bardak pudra şekeri ( bardak ölçüsü 250ml)
-1 yumurta
-1/3 bardak zeytinyağ
-2 su bardağı un
-1/2 bardak irmik
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı vanilya
Şerbet 
-2 su bardağı şeker
-2 su bardağı su
-3-4 damla limon


Yapılışı;

-Şerbet için şeker ile suyu karıştırın ve ocağa alın, kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatıp altını kapatın ve limonunu verip soğumaya bırakın
-Tereyağı ile şekeri krema haline gelinceye kadar çırpın
-Yumurtayı, zeytinyağı ekleyip çırpın
-Unu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
-İrmiği de koyup yoğurun, ele yapışmayan bi'hamur olsun, yapışırsa 1-2 kaşık un ekleyebilirsiniz
-Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp tepsiye yerleştirin, üzerine fındık veya fıstık yerleştirin
-180 derecede ısınmış fırında hafif renk alana kadar 25-30 dakika pişirin
-Fırından çıkınca 2-3 dakika dinlendirip soğuk şerbeti verin
-Şerbetini çekince servis yapın

 

1 yorum:

Sinkonta