Kesinlikle deneyin dediğim tariflerden, şimdiden afiyet olsun diyelim o zaman...
Malzemeler;
-125 gr oda sıcaklığında tereyağ
-1/3 bardak pudra şekeri ( bardak ölçüsü 250ml)
-1 yumurta
-1/3 bardak zeytinyağ
-2 su bardağı un
-1/2 bardak irmik
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı vanilya
Şerbet
-2 su bardağı şeker
-2 su bardağı su
-3-4 damla limon
-Şerbet için şeker ile suyu karıştırın ve ocağa alın, kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatıp altını kapatın ve limonunu verip soğumaya bırakın
-Tereyağı ile şekeri krema haline gelinceye kadar çırpın
-Yumurtayı, zeytinyağı ekleyip çırpın
-Unu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
-İrmiği de koyup yoğurun, ele yapışmayan bi'hamur olsun, yapışırsa 1-2 kaşık un ekleyebilirsiniz
-Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp tepsiye yerleştirin, üzerine fındık veya fıstık yerleştirin
-180 derecede ısınmış fırında hafif renk alana kadar 25-30 dakika pişirin
-Fırından çıkınca 2-3 dakika dinlendirip soğuk şerbeti verin
-Şerbetini çekince servis yapın
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSil