Herkese merhaba, dilerim çok çok iyisinizdir, bugün size çok lezzetli, nar ekşili, zeytinyağlı bi'pırasa tarifi vericem, biz yemeği servis tabağına aldıktan sonra tencerenin dibinde kalan sosunu ekmekle bir sıyırdık ki sormayın, ılık ılık, tatlı, ekşi, tuzlu bütün tatlar bir arada harikaydı, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Nar Ekşili Pırasa
Malzemeler;
-1 kg pırasa
-3 baş soğan
-1 diş sarımsak
-1 büyük havuç
-Zeytinyağ, tuz
Sos için;
-2 adet portakalın suyu
-1/2 limon suyu
-2 yemek kaşığı nar ekşisi
-1 su bardağı domates rendesi
Yapılışı;
-Pırasaları biraz uzunca doğrayın
-Havuçuda aynı uzunlukta parmak kalınlığında doğrayın
-Soğanları ay şeklinde doğrayın ve minik doğradığınız sarımsaklarla geniş bir tencereye alın, yağını ekleyin, 4-5 dakika çevirin
-Havuçları ekleyin, 2-3 dakika kadar daha kavurun
-Bu arada sos malzemelerini karıştırın
-Tencereye en üste pırasaları dizin, tuzunu ve sosunu verin
-Üzerine pişirne kağıdı yayın ve kapağını kapatın
-Pırasalar yumuşamaya başlayınca kağıdı alın
-Suyunu çekip pırasalar iyice pişene kadar pişirin
-Ilınınca servis tabağına alın, nar ve maydanoz ile süsleyip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder