Humus, en sevdiklerimizden, köftenin yanına çok yakışıyor...
Bu sefer üstüne soğan kavurduk, harika oldu. Farklı versiyonlarını denemeye devam, ama siz bunu yapın bence, çok güzeldii
Soğanlı Humus
Malzemeler;
-2 su bardağı haşlanmış nohut
-3 diş sarımsak
-3-4 yemek kaşığı tahin
-1 limon suyu
-1 çay kaşığı kimyon
-Tuz
-5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
Üzeri için;
-2 büyük baş soğan
-Kavurmak için 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
-1 çay kaşığı pul biber, biraz tuz
Yapılışı;
-Soğanları ay şeklinde piyazlık doğrayın, yağda biraz tuz ekleyerek kısık ateşte sık sık karıştırarak kavurun, karamelize olsun ama yanmasınlar, pul biberini ekleyin altını kapatın
-Nohut, sarımsak, limon suyu, tahin, kimyon, zeytinyağ ve tuzu rondoda iyice çekin, krema gibi pürüzsüz olsun, kıvamı çok koyu olursa 1-2 kaşık su ekleyebilirsiniz (ben nohutları haşladığım sudan ekliyorum), tadını kontrol edin, damak zevkinize göre eklemeler yapabilirsiniz
-Servis tabağına alın, ortasını kaşıkla hafif açın ve üzerine soğanları yayın
Afiyetle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder