30 Nisan 2021

Şekerpare


Ennn sevdiğim şerbetli tatlıdır şekerpare, eski tariflerimde farklı bi tarifim de var ama bu da çok güzel kıyır kıyır oldu. Bu mübarek ayda iftardan sonra tatlı aranıyor  veya ben arıyorum diyeyim🙈 benim gibi tatlısız olmaz derseniz deneyin derim,  çok beğeneceksiniz👍


Şekerpare

Malzemeler;

- 200 gr oda sıcaklığında tereyağ
-1 çay bardağı şeker
-1 çay bardağı irmik
-2 yumurta ( sarısının biri üzerine sürülecek)
-1 pk kabartma tozu
-1 pk vanilya
-Aldığı kadar un ( 5,5 çay bardağı kullandım)
Şerbet için;
-3 su bardağı şeker
-3 su bardağı su
-4-5 damla limon suyu


Yapılışı;

- Önce şerbeti kaynatalım ki ılınsın, şekerle suyu karıştırın ve kaynatın, kaynamaya başlayınca 15 dakika kadar kısık ateşte kaynasın, limonu sıkın ve altını kapatın
-Un hariç bütün malzemeleri karıştırın
-Sonra kontrollü olarak unu ekleyin, ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın
-Şekillendirip üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalla üzerlerini çizin
- 180 derecede ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin ve fırından alın
- 2-3 dakika bekletip ılık şerbetini verin
-Arada bir şekerpareleri ters çevirin ki her tarafı şerbeti çeksin
- 1 gece beklerse daha iyi oluyor ama 4-5 saat dinlendirmede yeterli
-Süsleyip servis edin.
Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta