9 Kasım 2020

Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı


Dolaptaki mantarları ne yapsam diye düşünürken aklıma arpa şehriye geldi, iyi ki geldi, çok lezzetli, pratik, tam da bana göre bir pilav oldu. Mantarın her halini severim, arpa şehriyede gözüme hep şık ve zarif gelir 😄, pirinç pilavına ayrı bir hava katar, sonuçta mantarla birleşip aralarına biraz da köri alınca ortaya hem şık hem çok lezzetli bir pilav çıktı, deneyin bence...


Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı

Malzemeler;

-300-400 gr kadar İstiridye mantarı
-1 su bardağı arpa şehriye (330 ml bardak kullandım)
-1 küçük baş soğan
-1 küçük diş sarımsak
-1/2 pk. krema (100ml)
-1/2 çay kaşığı köri baharatı
-1 tatlı kaşığı tereyağ
-2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı;

-Mantarları temizleyip doğrayın
-Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın
-Soğan ve sarımsağı zeytinyağında biraz soteleyin
-Mantarları ekleyin harlı ateşte su salmadan biraz soteleyin
-Tereyağını ve şehriyeyi koyup 1-2 dakika çevirin
-Kremayı, baharatı ve tuzunu ekleyin
-Üzerine aynı bardakla 1,5 bardak kadar sıcak su ekleyin, karıştırın ve altını kısın
-Ben 2-3 defa kapağı açıp hırpalamadan karıştırdım dibi fazla tutmasın diye
-Suyunu iyice çekince altını kapatın, üzerine bir bez kapatıp en az 15 dakika dinlendirin
-Yine fazla hırpalamadan karıştırıp servis edin


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kavrulmuş Soğanlı Humus