11 Kasım 2020

Fırında Kabak Tatlısı


Kış geldi, tabii ki her haliyle muhteşem balkabağı tezgahlarda yerini aldı, en klasik hali olan kabak tatlısını bu sefer fırında yaptım, üzerine bol ceviz döktüm ve yine üzerine tahin gezdirdim ve afiyetle yedik, bitti...😋


Fırında Kabak Tatlısı

Malzemeler,

-1 kg doğranmış balkabağı
-1,5 su bardağı şeker (200ml bardak)
-Üzeri için ceviz, tahin
-1 adet fırın poşeti

Yapılışı;

-Fırın poşetine kabak ve şekeri koyup ağzını kapatalım ve iyice çalkalayalım, şeker her yere yayılsın
-Fırın poşetini birkaç yerinden delmeyi unutmayın
-200 derece ısınmış fırına bir tepsi içinde yerleştirelim
-Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra fırının fanını açalım ve üzeri renk değiştirene kadar pişirelim
-Dikkat edin yanmasın, ara ara kontrol edin yumuşamışsa pişmiş demektir
-Fırından aldıktan sonra soğutup istediğiniz gibi servis edin.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Çullama Köfte