25 Ekim 2020

Salçalı-Acılı Poğaça


Poğaçayı bir de böyle deneyin, salçalı, acılı, of çok iyiydi de keşke kıymalı olsaydı, çok ani karar verip yaptığım için peynirli oldu, asla kötü değildi, süper olmuştu, siz denerseniz mümkünse kıymalı veya patatesli yapın derim, şöyle bol soğanla, biberle kavrulmuş kıymalı yada patatesli bi iç hazırlayın ve aşağıdaki tarife göre kıyır kıyır poğaçalar yapın.


Salçalı Acılı Poğaça

Malzemeler;

-1 pk (250gr) tereyağ veya margarin
-1/2 su bardağı sıvıyağ
-1/2 su bardağı yoğurt
-2 yumurta
-1 yemek kaşığı sirke
-1 yemek kaşığı domates salçası
-2 tatlı kaşığı acı pul biber
-1 silme tatlı kaşığı tuz
-1 pk kabartma tozu
-3,5-4 bardak kadar un 
İçi için;
-250 gr kadar beyaz peynir
-4-5 sap maydanoz
-1 yumurta akı
Üzerine;
-1 yumurta sarısı
-Susam, haşhaş tohumu veya çörek otu


Yapılışı;

-Maydanozları ufak doğrayıp peynir ve yumurta akı ile karıştıralım
-Sıvı malzemeleri elimizle iyice karıştıralım
-Sonra kabartma tozu, tuz ve biberi ekleyelim
-En sonunda unu kontrollü olarak ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim
-Avuç içi kadar açtığımız hamurların arasına peynir koyup kapatalım
-Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim
-Üzerlerine yumurta sarısı sürüp istediğimiz gibi süsleyelim
-180 derecede önceden ısınmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirelim, altı ve üstü kızardığında  pişmiş demektir
Afiyet olsun.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Çullama Köfte