23 Ekim 2020

Muzlu Kek


Şöyle ıslak ıslak, mis gibi kokan, harika kabaran çok da lezzetli bi'kek tarifi ister misiniz? Tabii ki istersiniz, kim istemez misafirlerine hava atmayı, yapılan övgüleri keyifle kabul etmeyi 😉 çok da abartmasam iyi olacak, belli mi olur sizin ağız tadınıza uymaz. Gerçi siz içine muz koymayıp portakal kabuğu ekleyebilirsiniz, fındık, limon, çikolata vs. ne isterseniz, evirin çevirin yapın işte. Bir akşam önceden de yapabilirsiniz, deneyin derim...



Muzlu Kek

Malzemeler;

-4 adet yumurta
-1 bardak+1/5 bardak şeker (250ml bardak ölçüsü)
-1 pk. krema (200ml)
-1 su bardağında 2 parmak eksik sıvıyağ
-1/2 çay bardağı soda (maden suyu)
-1 pk kabartma tozu
-3 adet orta boy muz
-1 pk vanilya
-2 su bardağı un
-2 yemek kaşığı kakao


Yapılışı;

-Yumurtalar ile şekeri köpük köpük olana kadar iyice çırpın
-Yağı ve kremayı ekleyin ve mikserin en düşük ayarında çırpın
-Muzları çatalla iyice ezip ekleyin
-Unu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın
-Soda ile kabartma tozunu ayrı bir yerde karıştırıp ekleyin
-Yağlanmış kalıba hamurun 2/3 nü boşaltın
-Kalan hamura kakao katıp karıştırın ve kalıba boşaltın
-180 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dak. kadar pişirin
-Yarım saatten sonra ara ara kontrol edin fırına göre pişme süresi değişebilir
-Üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis edin
Afiyetle...


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kavrulmuş Soğanlı Humus