10 Ocak 2020

Çerkez Tavuğu


Yılbaşı akşamı mezelerinden çerkez tavuğu, epeydir yapmamıştım özlemişiz lezzetini. Yapımı çok kolay, çay davetlerinize yakışır, meze olarak zaten süper oluyor, eminin seveceksiniz. Bengiciğimin annesinin tarifidir, onlara da sevgi ve selam olsun...




Çerkez Tavuğu

Malzemeler

-3 parça haşlanmış tavuk göğsü
-2 dilim ekmek içi
-2 diş sarımsak
-1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
-2-3 kaşık kadar mayonez
-Tavuk suyu
-Ekmeği ıslatacak kadar süt
-Tuz, pul biber, zeytin yağ


Yapılışı;

-Haşlanmış tavukları lif lif didikleyelim
-Ekmeği sütle ıslatıp ezelim ve tavuğa ekleyelim
-Cevizden biraz ayırıp tavuğa ekleyelim
-Sarımsakları iyice ezip ekleyelim 
-1/2 çay bardağı kadar tavuk suyunu ve tuzunu ekleyip iyice karıştıralım
-Mayonezini de ekleyip tekrar karıştıralım ve servis tabağına alalım
-Ayırdığımız cevizi 3 yemek kaşığı kadar yağ ile biraz kavuralım, biraz biber ekleyip altını kapatalım
-Sos ile süsleyip biraz dolapta dinlendirdikten sonra servis edelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta