10 Temmuz 2019
Deniz Börülcesi-Enginar
Bu tarif Lokma Dergisinden denendi, Denizkızımın en sevdiği iki şey bir arada, çok hafif, lezzetli, çok fotojenik bir salata, zeytinyağlı, meze artık siz ne derseniz, güzel bir şey oldu yani, deneyeceklere afiyet olsun.
Deniz Börülceli Enginar
Malzemeler;
-4 adet enginar
-1 demet deniz börülcesi
-1 diş sarımsak
-Limon
-Zeytinyağ, tuz
Yapılışı;
-Enginarları üzerini geçecek kadar su, 1-2 yemek kaşığı zeytinyağ, tuz ve 1/2 limon suyu ile yumuşayana kadar haşlayın
-Ayrı bir tencerede yıkanmış börülceleri haşlayın (börülce tuzludur sakın tuz eklemeyin)
-Börülceleri dip kısmından tutup dallarından aşağı doğru çekip sıyırın
-Kılçığından kolayca ayrılıyorsa olmuş demektir, sık kontrol edin çok haşlanırsa ezik yapış yapış bir şey olur
-Bir kaseye biraz zeytinyağ, dövülmüş sarımsak ve limon suyu ile bir sos hazırlayın ve börülceleri bu sos ile iyice harmanlayın
-Enginarları servis tabağına alın, üzerilerine börülceleri paylaştırın
-Kalan sosu da üzerine gezdirin, isterseniz domates de doğrayıp servis edebilirsiniz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder