10 Temmuz 2019

Deniz Börülcesi-Enginar


Bu tarif Lokma Dergisinden denendi, Denizkızımın en sevdiği iki şey bir arada, çok hafif, lezzetli, çok fotojenik bir salata, zeytinyağlı, meze artık siz ne derseniz, güzel bir şey oldu yani, deneyeceklere afiyet olsun.


Deniz Börülceli Enginar

Malzemeler;

-4 adet enginar
-1 demet deniz börülcesi
-1 diş sarımsak
-Limon
-Zeytinyağ, tuz

Yapılışı;

-Enginarları üzerini geçecek kadar su, 1-2 yemek kaşığı zeytinyağ, tuz  ve 1/2 limon suyu ile yumuşayana kadar haşlayın
-Ayrı bir tencerede yıkanmış börülceleri haşlayın (börülce tuzludur sakın tuz eklemeyin)
-Börülceleri dip kısmından tutup dallarından aşağı doğru çekip sıyırın
-Kılçığından kolayca ayrılıyorsa olmuş demektir, sık kontrol edin çok haşlanırsa ezik yapış yapış bir şey olur
-Bir kaseye biraz zeytinyağ, dövülmüş sarımsak ve limon suyu ile bir sos hazırlayın ve börülceleri bu sos ile iyice harmanlayın
-Enginarları servis tabağına alın, üzerilerine börülceleri paylaştırın
-Kalan sosu da üzerine gezdirin, isterseniz domates de doğrayıp servis edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta