14 Ocak 2019

San Sebastian Cheesecake


Eeee bu kadar meşhur olur da ben denemeden durur muyum?, tabii ki denemem gerekir, dışarıda yemedim, gerçek tadı nasıldır bilmem ama evde bilen iki tane kızçe var, onlardan tam puan aldı, "orijinal san sebastianın orta kısmının krema halinde olması gerekiyormuş dışarıda yedikleri bile böyle değilmiş", öyle dedi bizim gurmeler, yani benim sebastian tamamdır 👍
Yılbaşı akşamına da yakıştı...
Bu arada çok da basit, bütün hikaye pişirmede, ben pişirme ile ilgili çok video seyrettim, fazla bilgiden zarar gelmez, deneyeceklere kolay gelsin..


 San Sebastian Cheesecake

Malzemeler;

-2 pk. krem beyaz peynir (labne olmazzz)
-3 adet yumurta
-1 su bardağı şeker
-2 yemek kaşığı silme un
-1+1/4 pk krema (250ml)
-22-24 cm 'lik kelepçeli kalıp

Yapılışı;
-Öncelikle bütün malzemeler oda sıcaklığında olacak
-Krem peynir ile şekeri orta devir mikserle biraz çırpıyoruz
-Yumurtaları teker teker kırıp yediriyoruz
-Unu ve kremayı ekleyip unu iyice yedirene kadar çırpmaya devam ediyoruz
-Fırını 210 derecede fanlı olarak ısıtıyoruz
-Kalıbı yağlı kağıt ile iyice kaplıyoruz, kağıt dışarı sarkacak, krema kalıpla hiç temas etmeyecek yani
-Kalıba kremayı boşaltıp ısınmış fırına veriyoruz
-24-25 dakika pişiriyoruz, üzeri ve kenarları iyice karamelize olacak ama kalıbı salladığınızda cheesecake baya bir sallanacak, göbek atacak resmen :))
-Fırından çıktıktan sonra iyice soğutup dolaba kaldırıyoruz, oda sıcaklığına gelmesi önemli yoksa ekşi bir tadı oluyormuş
-1 gece dinlendikten sonra kalıptan çıkarıp servis ediyoruz, afiyetle...

2 yorum:

Ispanak Borani