8 Aralık 2018

Pita Ekmeği (Balon Ekmek)


Sıcakken tereyağ ve tulum peyniri ile tadına doyulmayan ekmek, başka nasıl anlatılır bilemedim...

Pita

Malzemeler;

-1 su bardağı ılık süt
-1/2 su bardağı ılık su
-1 yemek kaşığı şeker
-1 pk. toz maya (1/2 pk. yaş maya)
-1/2 çay bardağı zeytinyağ
-1 tatlı kaşığı tuz
-2 yemek kaşığı yoğurt
-4-5 su bardağı un

Yapılışı;

-Su, süt, şeker ve mayayı iyice karıştırın
-Diğer malzemelerle unu ekleyin ve yoğurun, unun hepsini birden eklemeyin, yavaş yavaş yoğurdukça
-Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin
-1 saat üzerini örterek mayalandırın
-Yaklaşık 11-12 bezeye bölün ve merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açın
-240 derecede ısıttığınız fırında 10 dak. pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kavrulmuş Soğanlı Humus