İlkaycım bizim için elmalı tarçınlı İsveç keki yapmıştı, pamuk gibi çok lezzetli olmuştu, tabii ki fotoğraflarını çekip tarifini de aldım, çok pratik, deneyin derim, afiyetle.
İsveç Keki
Malzemeler;
-200 gr oda sıcaklığında tereyağ
-1 bardak şeker
-4 yumurta
-1 limon kabuğu rendesi
-2 bardak un
-1'er pk. vanilya ve kabartma tozu
-4 adet dilimlenmiş elma
-1,5 çay kaşığı tarçın
-2 tatlı kaşığı şeker
Yapılışı;
-Şeker ile yağı iyice çırpın
-Yumurtaları ekleyip iyice çırpın
-Diğer tarafta şeker, un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek bir araya getirin
-Kuru malzemelerle ıslakları spatula ile karıştırarak birleştirin
-Hamuru yağlanmış kalıba boşaltın
-Üzerine elma dilimlerini yerleştirin
-Tarçın ile şekeri karıştırıp elmaların üzerine serpin
-175 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dak. kadar pişirin
-Soğuyunca isterseniz pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder