20 Ağustos 2018

Red Velvet Cupcake

 Damy's Kitchen keyifle takip ettiğim Damla'nın tarifini denedim bu sefer, sonuç çok başarılı hele kremasını çok beğendim, farklı tariflerde de kullanacağım kesin, sadece sanırım ben karbonatı fazla kaçırdım hafif bir karbonat tadı ağzıma geldi siz daha dikkatli davranırsınız, tarif bölümünü Damla'nın sitesinden aynen kopyaladım, çok güzel anlatmış, sitesine bakmanızı tavsiye ederim çok güzel ve renkli, tarifi deneyenlere afiyet olsun...

 Red Velvet Cupcake
Kekler için;

Malzemeler

1 büyük boy yumurta
200 gr (1 su bardağı) toz şeker
155 gr (2/3 su bardağı) kefir (Ben ayran kullandım)
120 gr (1/2 su bardağı) sıvıyağ (zeytinyağı ile ayçiçek yağını karışık kullandım)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı vanilya özütü (yoksa vanilin)
210 gr (1 buçuk su bardağı) un
10 gr (2 tatlı kaşığı) kakao
3/4 tatlı kaşığı karbonat (1/2 bile yeterli olur)
1 çimdik tuz

1 tatlı kaşığı kırmızı sıvı gıda boyası (toz da kullanabilirsiniz. Boyanın cinsine göre yoğunluğu değişiyor. Mutlaka azar azar koyup rengini rest ederek eklenmeli)

Yapılışı
- Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın ve orta kısmına ızgara tel koyun.
- 12'li muffin kalıbının içine cupcake kağıtlarını dizin.
- Tarifteki ilk 6 malzemeyi (yani sıvılar ve toz şekeri) bir çırpma kabında çırpın.
- Ayrı bir kapta ise kakao, un, karbonat ve tuzu harmanlayın ve çırpma kabına ekleyin. Fazla çırpmamaya özen gösterin. Hamur haline gelince bir yandan yavaş hızda çırparak gıda boyasını temkinli bir şekilde azar azar ekleyin ve istediğiniz kırmızı tonunu yakalayın.
- Bir dondurma kaşığı ile cupcake kağıtlarına birer kaşık hamurdan paylaştırın. Kalan hamuru da hepsine paylaştırın ve fırında 20 dakika pişirin. Çıkarmadan önce bir tanesinin tam ortasına bir kürdan batırın, kuru çıktıysa pişmiştir
- Çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ve o sırada peynirli frosting'inizi hazırlayın. 



Peynirli Cupcake Kreması (frosting) için

Malzemeler

115 gr (1/2 su bardağı) tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
224 gr (1 su bardağı) krem peynir (labne çok sulandırıyor)
300 gr (2 su bardağı) pudra şekeri (şeker miktarını damak zevkinize göre azaltabilirsiniz, benim favori miktarım bu oldu) Ben 200 gr kullandım 2 tatlı kaşığı vanilya özütü (yoksa eleyin)

Yapılışı

- Bir çırpma kabında yumuşak tereyağ ve krem peyniri yaklaşık 3 dakika kabarana kadar çırpın.
- Pudra şekerini ve vanilyayı ekleyin ve yaklaşık 3 dakika daha çırpın.
- Bir sıkma torbasına tırtıklı duy takın ve cupcakelerin üzerini kremayla süsleyin.
- Üzerine kalpli şekerler serpiştirebilirsiniz.
- Buzdolabında muhafaza edin.

1 yorum:

  1. Yemeğe tutkuyla bağlı olanların mutlaka okuması gereken Mutfak Sırları Anthony Bourdian son kitabını yorumladım. Yeni tarifleriniz için ilham alabilirsiniz.

    https://forestofnoreturn.blogspot.com

    https://forestofnoreturn.blogspot.com/2018/09/kitap-mutfak-sirlari-ascilik.html

    YanıtlaSil

Ispanak Borani